Home Wie zijn wij Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : A5415
Duur : 95 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Speelfilms
Subcategorie : Thriller - Aktie - Realistisch

Toevoegen aan uitleenformulier

Unlimited

Simon Orwell is een briljante student, maar hij maakt fout keuzes en staat op het punt zijn dromen op te geven. Dan roept een oude professor zijn hulp in. Hij heeft Simon nodig bij de ontwikkeling van een apparaat dat onbeperkt draadloze energie kan leveren. Maar nog voordat Simon de professor ontmoet, wordt deze vermoord en ook Simon blijkt niet veilig te zijn voor het geweld van een drugskartel Hij slaat op de vlucht en vindt onderdak in een Christelijk weeshuis. Daar ontmoet hij Harold Finch, een man die zijn riante baan met dito salaris opgaf om een hoger doel te dienen dan alleen geld verdienen. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar van de professor. Simon ontrafelt daarbij niet alleen het geheimvan het apparaat dat de wereld zal veranderen maar ontdekt ook dat hij zelf meer in staat is en vindt tijdens deze zoektocht het geloof in Jezus Christus.
 


Afbeelding Links
Tesla in zijn laboratorium in Colorado Springs (1899) naast zijn zogeheten magnifying transmitter  
 die een spanning van miljoenen volt opwekt. Tesla gebruikt de trucfoto ter promotie van zijn plan voor de wereldwijde, draadloze distributie van elektriciteit.

 

REDACTIE:

Dit geromantiseerde verhaal is gebaseerd op de uitvindingen van Nikola Tesla (1856 – 1943): een uitvinder die de wereld veranderde. Hij was de uitvinder van wisselstroom en de wisselstroomgenerator.Hij was bezig met draadloze energie overdracht en heeft dit niet kunnen afmaken.

https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/48688/nikola-tesla-een-geniale-zonderling.html