Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Uitleennr : H3001B
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Opwekking

Transformations, deel 2

Dit indrukwekkenden tweede deel van de transformations video is een dynamische documentaire over geestelijke doorbraken in onze tijd. Presentator George Otis Jr. neemt u weer mee op een reis langs drie landen.

De Hebriden, Schotland. Wat begon met een handjevol biddende christenen, zette een hele eilandengroep in vuur en vlam. Ooggetuigen van deze historische opwekking in 1949 doen hun indringende verhaal over hoe Gods Geest plotseling kwam en mensen op straat spontaan tot overtuiging van zonde bracht.

Inuits in Noord-Canada. Dronkenschap, zelfmoord en seksuele immoraliteit hielden de verafgelegen Inuit-dorpen in het barre noorden van Canada in hun greep. De transformatie die volgde is met geen pen te beschrijven.

Oeganda, Afrika. Dit land leed jarenlang onder de nietsontziende terreur van Idi Amin en een aids epidemie. De kerk werd zwaar vervolgd, haar leiders vermoord. Temidden van deze ellende riepen christenen uit naar God, dag en nacht. Het gevolg was een explosieve kerkgroei en een sterke daling van het aantal aids-patienten. En de president? Die droeg het land officieel op aan Jezus. Een groot deel van zijn ministerraad bestaat uit wedergeboren christenen.