Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : H2101
Duur : 57 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Levensbeschouwelijk

Toevoegen aan uitleenformulier

Through A Lens Darkly: Grief, Loss and C.S. Lewis

Verlies ervaren we in vele gedaanten. Het verdriet door het overlijden van een geliefde, kapot zijn van een fysieke of mentale beperking. De pijn van een scheiding of de verslagenheid bij ontslag. De fysieke en emotionele verschijnselen bij verdriet kunnen net zo hart verscheurend zijn als het verdriet zelf. Waar kun je antwoorden vinden en bemoediging in een tijd van wanhoop, twijfel en angst?

C.S.Lewis heeft verlies ervaren toen zijn vrouw Joy overleed. Hij schreef er een boek over: Verdriet, Dood en Geloof. Misschien wel zijn meest persoonlijke boek werd in 1961 in eerste instantie gepubliseerd onder het pseudoniem N.W.Clerk. Na zijn dood in 1963 werd bekend dat Lewis zelf de auteur was. In Verdriet, Dood en Geloof beschrijft Lewis op persoonlijkw wijze de verschillende fases van zijn rouwproces.

Through A Lens Darkly: Grief, Loss and C.S. Lewis is een documentaire met onroerende verhalen van individuen en families die verlies hebben ervaren maar de weg naar herstel hebben gevonden. Zij delen hun gedachten over de tijdloze wijsheden uit C.S. Lewis boek. Deze levensechte bespreking van Verdiet, Dood en Geloof kan mensen helpen bij het herkennen en verwerken van hun eigen verlies, of in staat stellen anderen te helpen bij hun verwerking van verdriet.