Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : H1637
Duur : 154 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Israel-Joods

Toevoegen aan uitleenformulier

Israel - een monument in film - Willy Lindwer Collection. DVD 5

DVD 5: 
Deel 1: Jeruzalem: Tussen Hemel en Aarde. Het is het verhaal van 3000 jaar Jeruzalem, zoals verteld door families wiens harten diep verankert liggen in deze speciale stad.

Deel 2: Wonder van Geloof/ Miracle of Faith, 2000 jaar christendom in het Heilige Land. De documentaire neemt de kijker terug naar de tijd van Jezus en naar het begin van het Christendom.

Deel 3: D’vekoet, Chassidisme & Joodse Mystiek. De documentaire vertelt het fascinerende verhaal van het Chassidisme en de Joodse mystiek in Israël. De film bevat uniek beeldmateriaal van een mystieke wereld die voor weinigen toegankelijk is.

Documentaire filmer Willy Lindwer is nationaal en internationaal bekend geworden door zijn films over Israël en de Holocaust. Hij heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre opgebouwd dat klassiek en tijdloos is. Het is een ‘monument in film’ van een bijzonder tijdperk. Zijn films zijn nooit vrijblijvend. Zij dwingen de kijker de feiten en de verhalen serieus te nemen. Deze uitgave van een DVD box met het gebundelde filmwerk van Willy Lindwer is een nieuwe dimensie die toegevoegd wordt aan zijn rijke oeuvre. De films zijn nu voor het eerst verzameld op DVD.
Als een rode draad loopt door zijn oeuvre de niet aflatende ijver om te willen vertellen over Israel en van de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vele documentaires heeft hij daaraan gewijd en zijn halsstarrigheid om door middel van ‘oral history’ getuigenissen te willen vastleggen wordt alom geprezen.

Willy Lindwer is de briljante chroniqueur van Joods-Nederland van voor-, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. (Jeroen Krabbé)

Willy Lindwer is de belangrijkste Nederlandse documentairemaker over de Holocaust (Prof. Johannes Houwink ten Cate, hoogleraar Holocaust Studies, Universiteit van Amsterdam)

Lindwer’s beste documentaires zijn in alle opzichten juweeltjes; ze bevatten een schat aan informatie maar zijn bovendien vormgegeven met een groot cinematografisch gevoel voor het gebruik van archiefmateriaal en gefilmde interviews. (Filmtijdschrift Skrien)