Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Uitleennr : H3601
Taal : Nederlands en Engels
Ondertitels : Nederlands waar nodig.
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Sekten-Religies

In de greep van de angst (Baghwan)- Aan de dood ontkomen, drama in Jonestown

In de greep van de angst: 1.00 uur
Een indringende documentaire over Baghwan Rasjneesh. Al is hij overleden, is deze dvd belangrijk omdat van tijd tot tijd dit soort sekten worden opgericht en de geschiedenis zich herhaald. Deze aflevering is van minderen kwaliteit.

Aan de dood ontkomen - Drama in Jonestown: 0.30 uur
Op 18-10-1978 pleegden bijna 1000 mensen collectief zelfmoord in Jonestown, Guyana. Twaalf van Hattie Newells naaste familieleden kwamen op bevel van Jim Jones om het leven. Voor Hattie Newell is 18 november een jaarlijks terugkerende nachtmerrie: in 1978 werden op die dag haar ouders en bijna al haar broers en zussen vermoord of pleegden zelfmoord op bevel van sekteleider ds.Jirn Jones. Hattie sluit zich in 1972 aan bij de PeoplesTemple, een imposante kerk in het midden van Los Angeles. Ook haar familie weet ze enthousiast te maken. Al snel draait het leven van de familie Newell om n man: ds. Jim Jones. Jones wordt door de snelle groei van de sekte en enkele dubieuze praktijken onderwerp van gesprek in de media. Als deoverheid dreigt in te grijpen, brengt hij zijn volgelingen over naar het Zuid-Amerikaanse Guyana. Midden in het oerwoud sticht hij Jonestown. De Amerikaanse overheid stelt weldra een onderzoek in. De mannen die polsboogte komen nemen, worden bij aankomst vermoord. De maniakale Jones zorgt er vervolgens voor dat zijn sekteleden een beker gif drinken. Resultaat 930:dodenHattie vertelt, eens de naaste medewerkster van Jones, het gruwelijke verhaal van het drama in Jonestown. Een indringende documentaire over een kerk, Peoples Temple, die uitgroeide tot een geduchte sekte.