Uitleennr : A5746
Subcategorie : Waargebeurd

Deze film is uitgeleend.

Hell and Mr. Fudge

Edward Fudge is voorganger van een kleine, strenggelovige gemeenschap. Als zoon van een gerespecteerde kerkleider met conservatieve opvattingen, is Edward ervan overtuigd dat wat de Bijbel leert, de waarheid is. Dan wil iemand Edward inhuren voor een bizar project. Hij wil dat Edward onderzoek doet naar de hel. Als theoloog vindt hij het project intrigerend en hij gaat dan ook akkoord, niet wetend waartoe het zal leiden. Hij besluit een jaar de tijd te nemen om de hel te bestuderen en al snel staat zijn leven op z’n kop. Zijn eigen kerk ontslaat hem en ook zijn uitgever wil niet langer met hem werken. En dan blijken zijn geloof in God en opvattingen over oordeel en eeuwigheid ook nog eens minder onwrikbaar dan gedacht. Is de hel eeuwig.

Deze inspirerende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Edward Fudge die de moed had om op zoek te gaan naar de waarheid en de prijs betaalde voor wat hij vond. Een ‘must see’ voor iedereen die zoekt naar nieuwe antwoorden op oude vragen.