Uitleennr : J0004
Taal : Nederlands Engels
Categorie : Evangelisatie

Geloven TV: deel 1: God 2: Jezus 3: H.Geest

Een multimediale serie over geloofsvragen, primair bedoeld voor mensen die reele interesse hebben in God of geloven. Geloofsvragen worden van diverse kanten bekeken en men gaat op zoek naar een stukje antwoord. Er is iemand die het onderwerp van theologische kant belicht. Maar ook de ervaringsdeskundige speelt een duidelijk rol in deze serie. Bij ervaringsdeskundige kan men denken aan iemand die iets heeft meegemaakt in verband met de vraag of onderwerp: een Godservaring, of een engelenverschijning, enz.
Deel 1: Wie of wat is God: Iedereen gelooft dat er iets is , iets goddelijks. Maar wat of wie dat is, daar valt niet gemakkelijk een duidelijk antwoord op te geven. Presentatie Menno Helmus. Gasten Ds.Hans Schouten, Lynn Swart, docent gebed en aanbidding. Getuigenissen Marc Roques, docent filosofie en schrijver.
Deel 2: Wie is Jezus: Is Jezus mens of Zoon van God. Is Jezus een fictie of heeft Hij werkelijk bestaan? Presentatie Menno Helmus. Gast ds.Herman Hegger, Paul Samuel. Getuigenis md.Shanti Samuel, Floyd McClung.
Deel 3: Wie of wat is de H.Geest: In de Bijbel is sprake van de H.Geest, wie of wat is dat dan. Presentatie: Menno Helmus. Gast prof.dr.Willem Ouweneel. Getuigenis Maaike Starreveld, David Aikman.