Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : J0007
Duur : 90 min
Taal : Nederlands Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Evangelisatie

Toevoegen aan uitleenformulier

Geloven TV: 10: Heeft bidden zin? 11: Wat is het nut van geloven. 12: Christen: Beeld van Christus?

Deel 10:
Veel mensen hebben tegenwoordig iets met God. Madonna bijvoorbeeld houdt voor een concert met haar hele band een bidstond waarna ze like a virgin doet. En als het om bidden gaat, bevindt ze zich in goed gezelschap: wat dacht u van de Paus of Bill Clinton Als je zo een rijtje hoort, dan krijg je toch sterk de indruk dat we onszelf heel erg voor de gek houden als we denken dat God ons gebed serieus moet nemen. En toch heeft het idee even bij God aanlopen en je zaakjes met Hem regelen ook iets heel aantrekkelijks. Menno Helmus praat over dit onderwerp met Willem van Rensburg, Orlando Bottenbley en Corrie Oosterhuis.

Deel 11:
Is geloven eigenlijk wel nuttig of juist een bron van veel ellende? Op straat reageert een aantal mensen op deze vraag. Menno Helmus spreekt in dit deel met dr. Hans Schilder, Jan Bakker, Simone Buse en Xanne-Lou Mendeszoon. Hans Schilder is gelovig opgevoed, maar gooide alles overboord toen hij 18 werd. Tien jaar later keerde hij terug tot God. Hij weet nu dat je door echt geloven totaal anders in het leven staat. Jan Bakker is bekend van de Alphacursus en Somine Buse is zakenvrouw, Ze leest de Bijbel uit interesse, maar is zelf niet gelovig. Xanne-Lou is na haar bekering betrokken geraakt bij Victorey Outreach in Rotterdam.

Deel 12:
Geven wij als christenen werkelijk het beeld Van Christus weer? Hoe kijken andere mensen naar christenen. Gasten zijn: ds.Henk Mijnders, Adrian Plass, schrijver en Bram Rebergen van Youth for Christ