Home Wie zijn wij Uitleenformulier Catalogus Nieuwsbrief Uitleen Prijzen ContactANBI

Zoeken


< Terug

Film informatie

Uitleennr : H2009
Duur : 120 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands
Categorie : Documentaires
Subcategorie : Kerk-Gemeente

Toevoegen aan uitleenformulier

A history of Christianity deel 2

A History of Christianity is een fascinerende documentaireserie gepresenteerd door professor Diarmaid MacCulloch. In zes delen
wordt de evolutie van het christelijk geloof en de vier voornaamste richtingen: orthodox, oosters, westers katholiek en protestant behandelt. 

Professor MacCulloch gaat op zoek naar de vergeten oorsprong van het christendom. Hij maakt bekend hoe de rooms-katholieke kerk het grootste christelijke instituut ter wereld werd. Daarnaast brengt hij de uitzonderlijke overlevingsstrijd van het orthodoxe geloof in kaart en vertelt hij over de Reformatie en hoe een geloof dat gebaseerd was op gehoorzaamheid een geloof voortbracht gebaseerd op individueel geweten. Diarmaid MacCulloch verklaart de groei van een uitbundige geloofsuitdrukking die zich over de hele wereld heeft verspreid, namelijk het evangelisch protestantisme. In de laatste aflevering toont MacCulloch aan dat het geloof weer aan een overwachte opmars bezig is. 

Diarmaid MacCulloch is een toonaangevende historici en hoogleraar geschiedenis aan het Church at St. Cross College in Oxford.

H2008 DVD 1:
1. Het vroege Christendom
2. Katholicisme

H2009 DVD 2:
3. Orthodoxie
4. Reformatie


H2010 DVD 3:
5. De Evangelische Explosie
6. God in reparatie